Poster

Kom-igång-guide

Ladda upp din bild

1. Tryck på knappen ”Välj Bilder”.

2. Välj dina bilder i rutan som visas. Du kan trycka Ctrl+A (Cmd+A på Mac) för att välja alla bilder. Håll inne Ctrl (Cmd) för att välja flera bilder, en och en.

3. När du valt färdigt trycker du Ok, rutan stängs. Tryck nu på knappen ”Ladda upp”.

Du kan även lägga till fler bilder genom att trycka på knappen ”Välj fler bilder” och upprepa steg 2. Bilderna kommer nu att laddas upp till oss, beroende på hur snabb internetanslutning du har (och antalet bilder du valt) kan detta ta en liten stund.

Guide Poster - Ladda upp

Välj storlek och papper

1. Klicka på en bild i din order.

2. I rutan som visas hittar du alla inställningar du kan göra på din bild. Du kan enkelt bläddra mellan dina uppladdade bilder genom att använda pilarna under bilden.

3. Välj storlek genom att klicka på pilen bredvid ”Storlek”. I listan som kommer upp ser du hur bra kvalitet den utskrivna bilden kommer att ha samt om bildfilens proportioner stämmer överens med utskriftsstorleken. Storlekar som stämmer överens syns i fet stil.

4. Välj matt eller blankt papper genom att klicka på pilen bredvid ”Yta”.

Guide Poster - Välj bildyta

5. Om du väljer en utskriftsstorlek med andra proportioner än din bild, så kan du välja om din bild ska ”fylla ut hela papperet” (exempel) eller ”passa in på papperet”. I Poster är ”passa in på papperet” standardinställningen. För att bilden ska täcka hela pappersytan välj ”Fyll ut hela pappret”. Är du osäker på om något viktigt i bildens motiv beskärs kan du växla mellan de olika lägena och se hur förhandsläget förändras (se exemplet nedan).

Bildinställningar för fotokopia i posterformat

Special och ramar

1. I poster kan du enkelt exempelvis göra dina bilder svart-vita utan att behöva göra detta manuellt innan du laddar upp bilden. Du kan även lägga på olika ramar.

2. Klicka på pilen bredvid ”Ram” för att se listan på de olika alternativen. Då du valt en ram så kommer du att se resultatet i förhandsvisningen.

3. Välj ett ”färgfilter” genom att klicka på pilen bredvid ”Special”. Här kan du exempelvis göra din bild svart-vit eller i sepia-ton.

Du kan också låta oss på labbet gå igenom bilden och manuellt redigera den genom att välja ”Manuell kontroll”. Notera att en extra avgift (per fil) tas ut ifall du väljer detta alternativ.

Guide Poster - Filter & Ramar

Ställ in för alla

1. Du kan även välja samma inställning på samtliga dina bilder.
Du väljer själv vilken inställning du vill ska gälla.

2. Klicka på knappen ”Avancerade inställningar” (i den mörkgrå rutan högt upp på sidan).

3. Du kommer nu att se samma inställningar som du såg i steg 3 men ändrar du något kommer denna ändring ske på samtliga bilder. Detta är praktiskt om du exempelvis vill ha 10 utskrifter av varje bild eller om du vill att alla bilder ska skrivas ut i samma storlek.

4. Klicka på knappen ”Inställningar per bild” för att få upp en lista med alla dina bilder inkl. inställningar. På så vis kan du enkelt se (och ändra) vad som skiljer sig mellan alla bilder i din order.

Guide Poster - Ställ in för alla

Logga in och beställ

1. När du är färdig med alla inställningar klickar du på knappen ”Nästa” nere till höger på sidan.

2. Du kommer nu få uppge din e-mailadress. Om din e-mail redan finns registrerad hos oss kommer du få logga in genom att skriva in ditt lösenord. Finns du inte redan som kund så kommer du att få registrera ett nytt konto.

3.När du loggat in väljer du leverans- och betalningssätt. Bor du i Stockholm kan du kostnadsfritt hämta din ordern hos oss eller våra ombud.

4. När du lagt ordern får du ett bekräftelsemail med alla detaljer om din order.

Guide Poster - Logga in och beställ

Gå till Poster