Crimson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse och förmedla relevant innehåll. Genom att använda sidan godkänner du detta. Läs vår cookie- och integritetspolicy.

Bildmontering

Förädla dina bilder

Vi har en stor och välutrustad monterings-ateljé. Där kan vi fodra upp din bild på flera olika material, syrafri kartong, brandklassad lättviktsplatta eller väderbeständig PVC-platta och flera andra material och metoder. Tänk på att göra bilden 1 cm större i bredd och höjd för den skärsmån som krävs när bilden ska monteras.

Alla fotografiska bilder som ska ramas in och är större än A5 bör alltid fodras upp för att inte förlora sin ursprungliga plana yta, som alltid över tid påverkas av det omgivande klimatet, temperaturen och fuktigheten. Har du inte möjlighet att fodra upp bilden, se alltid till så att den ev. fästs endast i överkanten och att den får ”hänga” fritt utan några spänningar.

Kartong och kapaplatta är ett levande material som förändrar sin form beroende på den omgivande miljön, temperatur och fuktighet. Därför bör de alltid spännas upp i ram eller fästas plant mot väggen.

OBS! Tänk på att om du ska ha bilden bakom glas, då ska den alltid vara på matt papper, annars ”klibbar” bildens och glasets yta lätt ihop, och det skapas ”blåaktiga fläckar”.

Har du frågor om vår montering, skicka ett mail till jobb@crimson.se

Observera att montering av en beställd bild förlänger den ordinarie leveranstid som anges för bildproduktion.

Visa produkterna Till Prefix

 

 

 

Made in Sweden

Stöd ditt lokala fotolabb. Alla våra produkter tillverkas i vårt labb i Stockholm. Därför kan vi hålla högsta kvalitet med kortare leveranstider och mindre transporter. Läs mer om vad vi gör i coronatider Läs mer om vårt miljöarbete