Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Historia och verksamhet

Crimson grundades 1971 av Håkan Holmberg (aktiv ordförande) med en passion för fotografi och ambitionen att erbjuda högkvalitativa tjänster och produkter till fotografer, kreatörer och fotointresserade. Från det lilla analoga labbet på Kungsholmen i Stockholm, växte verksamheten under 90-talet till att bli ett stort analogt fotolabb med dags- och kvällstidningar som sina största kunder.


Håkan Holmberg, grundare & ordförande.

Men med teknikskiftet till digital bild under det tidiga 2000-talet, förändrades hela fotobranschen. Crimson var tidiga att anamma den digitala utvecklingen och transformera sina tjänster och produkter för att möta de nya kraven på marknaden. Detta gjorde oss till den största bildproducenten i hela Skandinavien.
Idag är Crimson ett modernt tjänste- och e-handelsföretag med 150 000 kunder, 30 anställda och unika IT-lösningar. Vi är stolta över att kombinera teknik och klassiskt hantverk för att kunna leverera närproducerade högkvalitativa produkter till ett konkurrenskraftigt pris. Vi har bredden i våra kunders olika behov, från fotografer och konstnärer, till institutioner och företag, till privatkunder. Detta gör att vi kan upprätthålla en mångfald av valmöjligheter nära kreatören och på så sätt bidra till fotografins fortsatta plats i det svenska kultur- och samhällslivet.

Vårt utbud av produkter och tjänster är brett och omfattar allt från professionella fotoutskrifter till fotoböcker, inramningar och avancerade bildmonteringar. Vi erbjuder även olika skannings-tjänster för negativ och pappersoriginal. Men vår styrka ligger inte bara i vårt utbud av produkter och tjänster. Det är vårt engagemang för kvalitet och service som gör oss unika. Vi har en dedikerad kundtjänst som är tillgänglig för att svara på frågor och hjälpa till med beställningar. Vi har också ett team av duktiga och erfarna medarbetare som arbetar med att varje beställning uppfyller kundens önskningar och våra höga standarder.

Vi är stolta över vår historia och vår förmåga att anpassa oss till förändringar i branschen. Men det är vår passion för fotografi och vår strävan efter att erbjuda bästa möjliga service och produkter som gör oss till det företag vi är idag. Vi ser fram emot att fortsätta att växa och utvecklas tillsammans med våra kunder.


Entré och produktionslokal. Elsa Brändströms gata 52, Hägersten.

Besök oss

Alla är välkomna att besöka oss oavsett om du ska hämta bilder eller ta en kaffe och kolla in vårt showroom. Vår kundmottagning och showroom är öppet alla helgfria vardagar året om. Vi tar även emot konstskolor och föreningar för lärorika studiebesök i vår produktionslokal.

Vill du komma i kontakt med oss? Tveka inte att ringa eller maila. Du hittar all kontaktinformation här!

 

Solidaritet med Ukraina

I solidaritet med folket i Ukraina och krigets offer.
Stöd Svenska Journalistförbundets insamlingsfond för journalister och mediearbetare i Ukraina. Till SJF insamlingsfond