Crimson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse och förmedla relevant innehåll. Genom att använda sidan godkänner du detta. Läs vår cookie- och integritetspolicy.

Tips: Lär dig digital färghantering

– med Moderskeppets webbkurs

En av det vanligaste frågorna vi får till vår kundtjänst är – varför ser inte bilden ut som på min skärm? Svaret blir oftast komplicerat – har du kalibrerat din skärm? I vilken miljö och med vilka profiler har du jobbat med? Begreppen kan kännas tekniska och krångliga – man vill ju att det bara ska bli bra! Dock är det nödvändigt att ha kunskap om digital färghantering för att undvika onödiga frågetecken och omkopieringar. Därför rekommenderar vi alla fotointresserade  att ta del av Moderskeppets webbkurs “Korrekta färger i digitala bilder” av David Brohede.

Om Moderskeppet
Moderskeppet är en digital kursplattform för kreativa. Tidigare var det endast fokus på fotografi, men nu finns en mängd olika webbkurser inom video, webb och design.

I Moderskeppets webbkurs “Korrekta färger i digitala bilder” får du en genomgång av digital färghantering för både webb och print. Man kan signa upp sig på ett ”prova på medlemskap” och gå kursen gratis under 7 dagar via Moderskeppets hemsida. Under prova-på-perioden kan man även ta del av många andra kurser inom fotografi, bildhantering och mycket annat.

Webbkursen är indelade i sex delar:

1. Vad är problemet? En kort introduktion till digital färghantering
2. Varför finns problemen? Hur exempelvis färgrymd fungerar
3. Hur fixar man problemen? Profilering och skärmkalibrering
4. Hur ska jag ställa mina verktyg? Från kamera till Photoshop
5. Leverera bilder. När du ska skicka bilden till kund eller labbet
6. Avslutning. Sammanfattning av innehållet

Kolla in kursen och dess introduktionsfilmer på Moderskeppets hemsida.  

Kurs i digital färghantering

Crimson har även en kortfattad introduktion till digital bildhantering i vår kundskapsbank av färg-gurun Lars Köhler. Missa heller inte möjligheten att beställa gratis testbilder i det flesta av våra onlinetjänster.

Dela gärna inlägget med dina vänner och kollegor!

 

Relaterade inlägg

Har min bild tillräcklig upplösning?
6 tips för redigeringsrummet

Relaterade produkter

Made in Sweden

Stöd ditt lokala fotolabb. Alla våra produkter tillverkas i vårt labb i Stockholm. Därför kan vi hålla högsta kvalitet med kortare leveranstider och mindre transporter. Läs mer om vad vi gör i coronatider Läs mer om vårt miljöarbete

Nu är Fotokalendrar 2022 släppta på hemsidan och i vårt nedladdningsbara fotoboksprogram Frontbook. Hitta din kalender här!