Crimson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse och förmedla relevant innehåll. Genom att använda sidan godkänner du detta. Läs vår cookie- och integritetspolicy.

Ny sajt om fotopapper

Fuji släpper ny sajt om fotopapper

Under de senaste tio åren har bläckstråleutskrifter blivit ett allt mer populärt medium för fotografer. Papperstillverkare för bläckstråleskrivare har varit duktiga på att kroka i den fotografiska traditionen och lanserat en mängd olika produkter under namnet “fotografiskt papper”. Hitintills har de stått oemotsagda. I veckan lanserade Fujifilm en helt ny sajt om deras fotografiska papper under sloganen “Make it an original”.

Sajten är den största satsningen någonsin från Fujis sida för att öka kunskapen om företagets fotografiska produkter. På sajten presenterar Fuji allt från pappersproduktionen i Holland till specifik information kring olika pappers egenskaper och utseende. Stundtals är sajten något reklamig i sin stil, men det finns godbitar. De kommer exempelvis släppa all teknisk information om Fujis fotografiska papper. Det gör att den medvetna fotografen själv kan jämföra produktspecifikationer. En nyhet är även deras jämförande funktion där man kan se skillnaden mellan olika pappersytor. Bilderna som används är något förstärkta men ger ändå ett hum om exempelvis skillnaden olika pappersytor. Kolla in funktionen här (scrolla ner på sidan). 

Jämför fotopapper funktion av Fuji

Fuji-papper som Crimson använder:
 

  • Fujicolor Crystal Archive Paper Supreme High Definition (fotografiska papper, matt & blankt, små format).
  • Fujicolor Crystal Archive Digital Paper Type DPII (fotografiska papper, matt & blankt, stora format).
  • Fujicolor Crystal Archive Professional Velvet Paper (ultramatt fotografiskt papper).
  • Fujicolor Crystal Archive Digital Pearl Paper (blankt metallic fotografiskt papper).

Läs mer på sidan via: http://www.originalphotopaper.com/

Dela gärna inlägget med dina vänner och kollegor! 

Relaterade inlägg

Bläckstråle eller fotografiskt?
Har min bild tillräcklig upplösning?

Relaterade produkter

Made in Sweden

Stöd ditt lokala fotolabb. Alla våra produkter tillverkas i vårt labb i Stockholm. Därför kan vi hålla högsta kvalitet med kortare leveranstider och mindre transporter. Läs mer om vad vi gör i coronatider Läs mer om vårt miljöarbete