Crimson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse och förmedla relevant innehåll. Genom att använda sidan godkänner du detta. Läs vår cookie- och integritetspolicy.

Cookie- och integritetspolicy

På denna sida hittar du information om hur och varför vi lagrar persondata. Crimson Färglabb AB, org.nr: 556183-6957, följer gällande lagstiftning i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). 

Vad är en cookie?

En cookie är en textfil som lagras i din webbläsare när du besöker crimson.se och andra webbplatser på internet. Det gör att din enhet och webbläsare kan kännas igen vid nästa besök på webbplatsen. Ingen personlig information sparas i våra cookies.

Hur samlas cookies in?

Cookies samlas in när du besöker crimson.se och struktureras i olika analysprogram. Vi använder Google Analytics och andra program för att strukturera informationen.

Varför använder ni cookies?

Vi använder cookies för att analysera beteenden på vår hemsida och förbättra användarupplevelsen för dig som kund. Cookies kan även användas i marknadsföringssyfte för att rikta relevant innehåll till dig som användare.

Hur undviker jag cookies?

Du kan blockera och radera befintliga cookies i din webbläsare. Hur man gör detta varierar mellan olika webbläsare. Tänk på att att användarupplevelsen kan påverkas om du väljer att blockera cookies. Om du blockerar cookies kan vissa sidor och funktioner sluta att fungerar för dig som användare.

Använder ni cookies från tredje part?

Crimson använder en rad tjänster från tredje part på vår webbplats som exempelvis Google, Klarna och Facebook. I vissa fall använder dessa tjänster cookies. Du kan välja att blockera cookies från tredje part i din webbläsare. Hur du gör detta kan variera mellan webbläsare.

Cookies används av tredje part för att samla in information om din internetanvändning. De kan sedan användas i analys- och marknadsföringssyften. Vi samarbetar med framförallt Google för att förbättra vår onlinemarknadsföring. Crimson använder sig även av cookies från tredje part för att bland annat länka till de sociala medier som gör det möjligt att “gilla” och “dela” innehåll. Cookies från tredje part ligger bortom vår kontroll och det är du som är ägare av din internetanvändning.

Vilken information och personuppgifter samlar ni in?

För att vi ska kunna ta emot och leverera din beställning registrerar du personuppgifter. I och med att du lägger en beställning samtycker du till att vi lagrar dessa. Du kan hitta den mesta informationen vi lagrar via Mina sidor.

Privatperson

  • Namn
  • Mailadress
  • Telefonnummer
  • Adress
  • Orderhistorik

Företag

  • Företagsnamn
  • Organisationsnummer
  • Kontaktperson
  • Mailadress
  • Telefonnummer
  • Adress
  • Orderhistorik

Vi samlar inte in känslig personlig information om exempelvis politiska åsikter, sexualitet och etnicitet.

Lagrar ni personnummer och betalningsinformation?

Personnummer lagras endast om det finns ett specifikt syfte, exempelvis vid fakturering genom vårt egna faktureringssystem. Vi spara inga personnummer eller kreditkortsinformation vid betalning via Klarna och Dibs. All trafik är SSL-krypterat vid betalning med kort och faktura.

Vad används mina uppgifter till?

Dina uppgifter används för att kunna leverera de produkterna som du beställt. Vi kan använda dina personuppgifter i vår egna marknadsföringssyften som nyhetsbrev m.m. om du har samtyckt till detta vid registrering av ett Crimson-konto. Du kan alltid avböja från att mottaga eventuell reklam och nyhetsbrev. Personlig information förmedlas aldrig till tredje part i marknadsföringssyfte om du inte samtyckt.

Hur länge och var sparar ni mina personuppgifter?

Lagring av personuppgifter ska enligt gällande lagstiftning vara ändamålsenlig. Vi sparar inte dina personuppgifter längre än vad som behövs. Personlig information raderas eller anonymiseras när vårt syfte för lagringen av informationen upphör.

Hur skyddar ni mina personuppgifter?

Vi lagrar dina personuppgifter på våra egna servrar i Sverige. Vi har hög säkerhetsnivå och jobbar regelbundet med hanteringen av personuppgifter. Vi köper även tjänster av tredje part där personuppgifter kan förekomma vid exempelvis chatt- och mailkommunikation. Våra samarbetspartners har hög säkerhet och avtal som uppfyller GDPRs kriterier.

På grund av den ständiga tekniska utvecklingen är det ibland nödvändigt att ändra vår behandlingen av personuppgifter. Vi förbehåller oss rätten att ändra vår integritetspolicy. Vid ändring noteras datumet på botten av denna sidan.

Vem kontaktar jag rörande min persondata?

I enlighet med GDPR har du rätt att få ut all information vi har kring din person, kostnadsfritt en gång per år. Du har även rätt att invända mot lagringen och få den borttagen, om detta inte strider mot annan lagstiftning. Kontakta oss om du vill få tillgång till den registrerade informationen vi har på din person.

Maila via kontakt@crimson.se. Du hittar även registrerad information via Mina sidor.

Du har rätt att kontakta Datainspektionen om du har klagomål kring vår hantering av personuppgifter.

Senast uppdaterad: 23-05-2018

Under sommaren (18 juni - 17 augusti) har vi förändrade telefontider, öppettider och produktionstider. Hitta telefon- och öppettider här Se sommarens produktionstider här