Google Chrome

Klicka på länken ovan och följ instruktionerna på den sidan för att installera Flash om du inte redan har det.

Var säker på att Flash inte är blockerat

1. Klicka på de tre prickarna längst upp till höger.
  2. Välj ”Inställningar” i menyn som öppnas.
    guide hur man aktiverar Flash i Google Chrome
  3. Enklaste sättet att hitta inställningarna för Flash är att helt enkelt skriva ”flash” i sökrutan högst upp i det blå fältet och klicka på förstoringsglaset.
  4. Ett antal resultat visas, klicka på det som har överskriften ”Webbplatsinställningar”. Detta alternativ är även markerat med en gul ruta där ditt sökord (flash) syns.
    guide hur man aktiverar Flash i Google Chrome
  5. Scrolla ned en bit för att hitta rutan där det står Flash och klicka på den.
    guide hur man aktiverar Flash i Google Chrome
  6. Kontrollera att knappen är blå och att det står ”Fråga först” bredvid. Om den är grå och det står ”Blockera webbplatser från att köra Flash (rekommenderas)” så klicka på knappen så att den blir blå och det står ”Fråga först”.
    guide hur man aktiverar Flash i Google Chrome

När Flash är aktiverat (se ovan)

1. Klicka på orden ”Inte säker” högst upp i webbläsaren bredvid rutan med hemsidesadressen. Se bild nedan.
  2. Ett fönster dyker upp med alternativ. Där det står ”Flash” klickar du i rullisten och väljer alternativet ”Tillåt”. Klicka sedan var som helst annanstans i webbläsarfönstret.
    guide hur man aktiverar Flash i Google Chrome
  3. En rad dyker upp under hemsidesadressen. Där får du frågan om du vill ladda om sidan. Klicka på knappen där det står ”hämta igen”.
    guide hur man aktiverar Flash i Google Chrome